Trekkingfietsen

Merk
Sensa
Kleur
Matt Ano-Black
Aantal versnellingen
8
Alles verwijderen

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
Page:
 1. sale
  Nieuw
  € 140,- korting!
  Sensa Cintura Belt-Drive Dames

  Sensa Cintura Belt-Drive Dames

   Adviesprijs € 1.299,00 Speciale prijs € 1.159,00 Vanaf € 1.139,00
 2. sale
  Nieuw
  € 140,- korting!
  Sensa Cintura Belt-Drive Heren

  Sensa Cintura Belt-Drive Heren

   Adviesprijs € 1.299,00 Speciale prijs € 1.159,00 Vanaf € 1.139,00
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
Page:

Trekkingfiets kopen

Met je trekkingfiets kun je op een avontuurlijke tocht of vakantie gaan. Op de fiets de lanen af en de paden op, lekker de natuur in: de echte fietsliefhebber gaat op de trekkingfiets de wereld verkennen. Want wat houd je nog tegen? Heel veel Nederlanders kiezen de fiets als vervoersmiddel om op vakantie te gaan. Want je bent al op vakantie op het moment dat je op je fiets stapt. Op de fiets zie je meer, hoor je meer dan als je reist met een vliegtuig, of op de snelweg. Je komt door kleinere dorpjes en rijdt door natuurgebieden heen. Bikesplaza heeft de trekkingfietsen voor de ware fietsavonturier.

Waaraan herken je een goede trekkingfiets?

Een trekkingfiets gebruik je omdat je er heel wat kilometers mee wilt afleggen. Om die reden is deze fiets ook iets anders gebouwd dan de stadsfiets of de sportfiets. Want je wilt een snelle fiets, maar ook een fiets waarmee je bagage mee kunt nemen. Een echte trekkingfiets is daarom licht van gewicht, zodat je niet teveel gewicht hoeft weg te trappen. De trekkingfietsen zijn wel weer wat zwaarder dan de zogenaamde hybride fietsen of sportfietsen. Hybride fietsen zitten tussen een stadsfiets en een sportieve fiets in. De trekkingfiets is wat zwaarder, zodat je ook bagage op je fiets kunt meenemen zonder dat je uit balans raakt.

In balans ook met zware bagage

De trekkingfiets heeft een zogenaamd stijf frame. Hiermee blijft de fiets soepel sturen en lekker rijden, ook als er bepakking achter op de fiets zit. Daarom hebben de damesmodellen ook een schuin framebuis dat zorgt voor de nodige stevigheid. Een te lichte fiets raakt door bagage uit zijn evenwicht en hierdoor ga je zwabberen. Zeker als je snelheid hebt bij een afdaling in de bergen, is dit niet handig.

De houding op een trekkingfiets: comfortabel en sportief

Op een trekkingfiets zit je comfortabel, maar ook in een sportieve zithouding. Het is belangrijk dat je een lange tijd achter elkaar prettig kunt zitten op deze fiets. Alleen in een gebogen houding, voel je dan op een gegeven moment in je rug. Daarom zit je comfortabel maar heb je ook de mogelijkheid om snelheid te kunnen maken door iets voorover gebogen te zitten.


Trekkingfiets kopen van sensa

Fiets met derailleurversnelling en goede banden

Een trekkingfiets heeft derailleurversnellingen, hierdoor kun je de versnellingen precies afstellen en heel licht kunnen trappen. Dat is fijn als je door heuvel of bergachtig landschap rijdt. Een derailleurversnelling zorgt dat fietsen langer aangenaam blijft. Deze versnelling is wel gevoeliger dan de versnelling op een stadsfiets. Het vergt dus extra verzorging en onderhoud.

Verder zijn goede banden en vooral de juiste banden belangrijk bij een trekkingfiets. Je bent misschien wel van plan door onherbergzaam terrein te fietsen. Goede antilekbanden zijn dan onontbeerlijk. De banden van een trekkingfiets hebben daarnaast een goede grip. Zo glij je niet snel weg op een nat wegdek of in de modder.

Trekkingfiets met goede bagagedrager

Een trekkingfiets geeft je de gelegenheid de hele wereld over te trekken. Want je hele hebben en houden neem je mee op deze handige fiets. Hiervoor heeft een trekkingfiets een goede stevige bagagedrager waarop je veel gewicht kwijt kan. Hierop kun je bijpassende tassen plaatsen. Bikesplaza heeft trekkingsfietsen in de volgende variaties:

 • Damesfiets
 • Herenfiets
 • Hybride trekking fiets

Klaar om de wereld te verkennen met je trekkingfiets?

De trekkingfietsen komen van verschillende topmerken zoals Sensa of Gazelle. Helemaal klaar om de wijde wereld in te trekken met je trekkingfiets? Bestel dan je fiets snel en simpel bij Bikesplaza. Hier vind je trekkingfietsen voor de beste prijs. Want Bikesplaza werkt met een laagste prijsgarantie. Kom je jouw pas aangeschafte trekkingfiets ergens anders voor minder geld tegen, dan compenseert Bikesplaza het verschil. Te veel betalen is dus onmogelijk.