Racefietsen


We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Racefiets kopen

Voor wie snelheid en sportiviteit de essentie is van het fietsen, heeft Bikesplaza diverse racefietsen in het assortiment. Je hoeft niet aan de Tour de France mee te doen om je winnaar te voelen met een snelle racefiets. Met een goede fiets zweef je door het landschap heen en voel je dat elk moment dat je kracht zet, wordt omgezet in pure snelheid. Een racefiets die fijn rijdt brengt je overal. Fietsen met een racefiets is dan ook een hobby die heel populair is in Nederland en België. Tijdens vakanties of in de weekenden klimmen heel wat mensen op de fiets om een mooie tocht te maken. Verbeter je persoonlijke snelheidsrecords op je nieuwe fiets, bestel nu jouw perfecte racefiets via Bikesplaza.

De racefiets, gemaakt om snelheid te maken

Een racefiets is gemaakt om records op te verbreken. Dit kan om wereldrecords gaan, maar ook je persoonlijke records. Alles aan de fiets is daarom precies op jouw behoefte om snelheid te maken afgesteld. De racefiets, voor de Nederlander wielrenfiets of voor de Belg toerfiets genoemd, staat in dienst van de snelheid. Het frame van de fiets is van zeer licht materiaal gemaakt. Dit kan van aluminium zijn of carbon. Carbon is het lichts maar een vrij duur en exclusief materiaal. Verder is de versnelling heel belangrijk, dit is bij de racefiets een derailleurversnelling. Hiermee kun je heel precies en uiterst licht de versnelling afstellen, zo kun je een coll in Frankrijk makkelijk bedwingen. De derailleur is zeer gevoelig en kan makkelijk beschadigen. Hiervoor moet de fiets goed onderhouden worden.


Sensa racefiets

Wat onderscheidt de racefiets?

Omdat je zo goed snelheid kunt maken op de racefiets, is een goed remsysteem onontbeerlijk. Hydraulische schijfremmen zijn essentieel om snel en adequaat te kunnen remmen. Zeker als je van plan bent met je racefiets buiten Nederland te gaan fietsen, dan zijn goede remmen heel belangrijk. Het stuur van een racefiets is karakteristiek voor de bouw van de fiets. Op de fiets zit je helemaal voorovergebogen zodat je optimaal snelheid kunt maken. Het zadel zit zacht en is ook van lichtgewicht materiaal het zit hoger dan ten opzichte van het stuur. De racefiets heeft ook stevige maar zeer smalle banden. De banden zijn zeer sterk zo dat je niet een klapband kunt krijgen.

Merken in het topsegment

Een van de merken waarvan Bikesplaza fietsen in het assortiment heeft is Sensa, een Nederland wielrennersmerk. Het maakt de professionele kwaliteit bereikbaar voor iedere racefietsliefhebber. Naast dit merk heeft Bikesplaza nog andere topmerken in het assortiment. Er zijn racefietsen voor zowel dames als heren. De merken die Bikesplaza op het gebied van sportieve fietsen in het assortiment heeft zijn:

Een racefiets bestellen is maatwerk

Een racefiets wordt bij een professioneel wielrenner helemaal afgesteld om hem of haar op topniveau te laten presteren. Ook als wielrennen een hobby van je is, kun je de fiets speciaal op jouw maten laten afstellen. Bestel je racefiets nu via Bikesplaza.nl. We helpen je graag aan de racefiets die jou in staat stelt al je records te verbreken. Via het handige bestelsysteem is een fiets makkelijk besteld en supersnel geleverd. Want als de fiets op voorraad is en voor 15.00 uur besteld is, dan ontvang je je gloednieuwe racefiets de volgende dag.

Het onderhoud van een racefiets is ook maatwerk. Daarom is het fijn dat je bij aankoop van je fiets recht hebt op 2 jaar gratis service bij de servicepunten van Bikesplaza. Deze servicepunten zijn verspreid door het hele land. Bikesplaza wil altijd kwaliteitsfietsen leveren tegen scherpe prijzen. Daarom heb je bij aankoop van een racefiets de laagste prijsgarantie. Vind je de fiets in Nederland voor een lagere prijs, dan wordt het verschil door Bikesplaza gecompenseerd.