Moederfietsen


Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
Page:
  1. Cortina Transport U4 Family RB3

     Adviesprijs € 679,00 Speciale prijs € 639,00
  2. Cortina Transport U4 Family RB7

     Adviesprijs € 749,00 Speciale prijs € 709,00
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
Page:

Moederfiets kopen

Met een moederfiets breng je je jonge kinderen veilig van A naar B. In Nederland fietst iedereen, van jong tot oud. Dit komt wellicht omdat we van jongs af aan al met onze ouders mee gaan op de fiets. Dit gaat vanaf het moment dat je als baby rechtop kunt zitten. Zo'n eerste ritje met je kind voorop is altijd een hele belevenis. De kinderen vinden het vaak leuk, zo voorop. Met een moederfiets rij je veilig en in balans met je kostbare vrachtje overal naar toe. Bij Bikesplaza vind je diverse moederfietsen van kwaliteit.

Wat onderscheidt de moederfiets van de normale damesfiets?

Een moederfiets is gemaakt om kinderen op een veilige en comfortabele manier te vervoeren. De fietsen zijn steviger gebouwd dan een reguliere damesfiets waardoor de fiets het extra gewicht van de kinderen aan de voor- en achterkant aankan. De bagagedrager aan de achterzijde is verlengd, waardoor je er de ruimte hebt een kinderzitje te plaatsen. Het stuur van een moederfiets is wat breder waardoor er meer ruimte is om hier een stoeltje te monteren. Verder heeft de fiets een lage instap. Zo is er ruimte om een kinderzitje voor bij het stuur te plaatsen. Deze lage instap is ook makkelijk als je zwanger bent en nog geen zitje aan de voorzijde hebt. (Wist u dat wij ook elektrische lage instap fietsen verkopen?) Zo heb je wat extra “buikruimte” bij het fietsen. Verder zou je de moederfiets ook beter een familiefiets kunnen noemen. Want papa rijdt hier natuurlijk ook vaak mee rond om de kinderen te vervoeren.

Altijd stabiel

Het op en aftillen van kinderen van de fiets is altijd een momentje wat aandacht vereist. Hier kan het met een gewone fiets met kinderzitje fout gaan, als je de fiets niet stabiel hebt staan. De fiets moet je bovendien dan altijd ook vast zien te houden. Een moederfiets kan je in principe los laten staan. De fiets is zo gebouwd dat hij stevig staat. Het is verder handig dat je een stuurvergrendelaar hebt waardoor je het stuur kan vastzetten. Zo kan deze niet onverwacht draaien en de fiets uit balans brengen. Verder staat een moederfiets op een dubbele standaard waardoor die altijd stevig staat.

De moederfiets met nog meer extra ruimte, de bakfiets

Helemaal handig, als je meerdere kinderen moet vervoeren die soms nog niet in een zitje kunnen zitten, is een bakfiets. Hierin hebben de kinderen wat meer bewegingsruimte, al kunnen ze ook met riempjes vastzitten. De moderne bakfietsen zijn van licht materiaal gemaakt en dus ook soepel te rijden en te besturen. De bakfietsen zijn ook handig als je met de kinderen boodschappen gaat doen. Want je neemt zo makkelijk de boodschappen en je kinderen in een keer mee. Waar je eerder de auto voor zou pakken, pak je nu je bakfiets.

Net wat makkelijker fietsen, de elektrische moederfiets

Ook de elektrische moederfietsen zijn motor verkrijgbaar. Dit kan heel handig zijn want kinderen kunnen soms aardig op gewicht raken. Met tegenwind of tegen de berg op moet je dan flink trappen om boven te komen. Een trapondersteuning door middel van een elektrische motor is dan ideaal. Doordat de ondersteuning heel natuurlijk aanvoelt, hou je ook controle over de snelheid en ga je nooit te hard.

Bikesplaza leverancier van veel fietsplezier

Bikesplaza vertegenwoordigd diverse merken uit het topsegment die moederfietsen in hun collectie hebben. Enkele voorbeelden zijn:

De handige moederfiets bij Bikesplaza

Wil je ook zo'n handige moederfiets? Bij Bikesplaza betekent een fiets vandaag voor 15.00 uur besteld, dat je de volgende dag op je fiets kunt wegrijden. Ook op zaterdag en zelfs zondag worden fietsen bezorgd door Bikesplaza. Als fietsspecialist willen we iedereen veel fietsplezier geven voor een betaalbare prijs. Daarom koop je een fiets bij Bikesplaza met de laagste prijsgarantie. Kom je ergens anders de fiets voor een goedkopere prijs tegen, dan wordt het verschil gecompenseerd.