Gazelle Orange C7+ HMB Heren


 Adviesprijs € 2.549,00 Speciale prijs € 2.419,00
Voor 15:00 uur besteld? Morgen in huis!
SKU
A4472-A4475

De Gazelle Orange C7+ HMB is een van de best verkochte elektrische fietsen. Deze comfortabele e-bike is uitgerust met verfijnde onderdelen die ervoor zorgen dat uw fietstocht altijd een plezier is. Met de betrouwbare fietsondersteuning van Bosch fietst u gemakkelijk de lange ritten die met een normale fiets niet zo snel gedaan zouden worden. Maar ook de kleine eindjes naar de supermarkt worden een waar genoegen. Dat extra gewicht merkt u nauwelijks door de krachtige ondersteuning die de middenmotor biedt. Vering en 7 versnellingen zorgen voor een groot comfort tijdens de rit, hoe lang of kort die rit ook mag zijn.

Krachtige Bosch-middenmotor met 4 ondersteuningsniveaus Overzichtelijk afneembaar display met veel afleesbare functies Comfortabele en stabiele fiets Makkelijke en zeer goede hydraulische remmen Inclusief Zilveren accu van 300 Wh E-bikes zijn doorgaans wat zwaarder dan andere fietsen
Beschrijving

De Orange C7+ HMB is een hoogwaardige fiets met krachtige elektrische trapondersteuning. Hiermee maakt u gemakkelijk lange fietstochten, maar ook tijdens de korte ritten is het erg prettig. Dankzij de plaatsing van de motor in het midden van de fiets, heeft de e-bike uitstekende wendbaarheid en stabiliteit. Met 7 versnellingen, een verende zadelpen en voorvork, bent u zelfs opgewassen tegen de meest heuvelachtige gebieden. U komt altijd met groot gemak en zeer comfortabel op uw eindbestemming aan.

 

Comfort

Net zoals alle Gazelle fietsen uit de Orange-lijn, is ook deze fiets weer voorzien van alle comfort. Vering in de zadelpen en de telescoopvering in de voorvork bieden u op ieder wegdek een fijn gevoel. De fiets is voorzien van een verstelbare stuurpen, waardoor u op ieder gewenst moment uw houding kan veranderen. Dat is perfect wanneer u bijvoorbeeld al lang aan het fietsen bent en u wenst een andere houding aan te nemen. Zonder gereedschap kunt u het stuur met de grootste gemak anders zetten. Het frame zelf biedt de nodige comfort dankzij de geometrie, die zorgt voor rustig en comfortabel rijgedrag. Hydraulische velgremmen van Magura verzekeren u van krachtige remming bij iedere snelheid, hetgeen wel zo wenselijk is bij een e-bike. De oliedruk zorgt ervoor dat de remhendels zonder enige moeite en kracht kunnen worden ingedrukt en zet dit direct om in de nodige kracht om tot stilstand te komen. Ook deze e-bike is dus van alle gemakken voorzien.

 

Vernieuwd frame

De afgelopen jaren is Gazelle hard bezig geweest om hun producten te verbeteren. Het vertrouwde Orange frame bleef daar natuurlijk niet bij achter. Zij hebben dit model in een ander jasje gestoken. Wat direct opvalt is dat het frame een hoekige vormgeving heeft, dat in tegenstelling tot de voorgaande jaren. De bekabeling is geïntegreerd in de vergrootte framebuizen en de bagagedrager zit aan het frame vast. De fiets is een stuk stijver dan voorheen en ook de bagagedrager kan iets meer hebben. Met 27 kg in plaats van de gebruikelijke 25 kg, kan de bagagedrager ook meer dragen dan vroeger. Gazelle biedt hiermee een unieke fiets aan, aangezien zij een van de eersten zijn die de fiets op deze manier zo stijf maken.

 

Bosch middenmotor

De Bosch middenmotor staat bekend om zijn goede en krachtige ondersteuning. De snelheidssensor, rotatiesensor en trapkrachtsensor doen meer dan 1000 metingen per seconde, waardoor de fiets altijd harmonische ondersteuning biedt. De snelheidssensor meet hoe snel u fietst en zorgt ervoor dat de ondersteuning wordt onderbroken zodra u de 25 kilometer per uur bereikt. De rotatiesensor meet of de pedalen van de fiets draaien. De trapkrachtsensor is een sensor die alleen bij de middenmotoren voorkomt. Deze registreert hoeveel kracht u op de pedalen zet. Hoe harder u trapt, hoe meer ondersteuning de motor levert. Hierdoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk, omdat het eigenlijk hetzelfde voelt alsof u op een fiets zonder ondersteuning rijdt. Deze Orange C7+ HMB is voorzien van de derde generatie Bosch Active Line middenmotor. De motor biedt een koppel van 40 Nm en is dus nog altijd krachtig. Bij het wegrijden is de ondersteuning nog directer geworden, waardoor de al kleine stille periode tussen het opstappen en de ondersteuning nu vrijwel helemaal weg is. Met de gebruikelijke vier ondersteuningsniveaus, is er altijd wel een modus die bij het moment past. U kunt er ook voor kiezen om de ondersteuning uit te zetten, bijvoorbeeld als u de actieradius wil sparen of u wilt gewoon even non-elektrisch rijden. Er is namelijk minimale trapweerstand als de motor geen ondersteuning levert. Verder is er een walk-assist modus. Hiermee ondersteunt de motor tot 6 kilometer per uur en geeft het dus de nodige ondersteuning voor als u een heuveltje oploopt met de fiets aan de hand. Ideaal bij bijvoorbeeld ondergrondse parkeergarages.

 

Display en bediening

Deze e-bike is voorzien van de gebruiksvriendelijke en luxe Bosch Intuvia display. Dankzij een hoog gebruikscomfort en goede afleesbaarheid brengt het de fiets naar een nog hoger luxeniveau. Het display is gevestigd in het midden van het stuur en daarom altijd goed overzichtelijk tijdens het fietsen. Middels de duidelijke bedieningseenheid bij het handvat kunt uw fiets bedienen zonder uw handen van het stuurt te halen. Het display is zowel vast te maken aan de fiets als te verwijderen. Ons advies is om het display los te houden zodat deze eraf gehaald kan worden. Het display is namelijk de sleutel voor de elektrische ondersteuning. Zonder display, kan de motor niet worden aangestuurd. Wanneer u bij het stallen van de fiets het display eraf haalt, is deze niet kwetsbaar voor andere fietsgebruikers en biedt het een stukje diefstalpreventie. Ook als het display van de e-bike is afgehaald, dan kunnen alle belangrijke gegevens nog worden opgezocht omdat er een aparte batterij in het display zit. Voorzien van een achtergrondverlichting en spiegelvrij glas, heeft u een goede afleesbaarheid in alle lichtomstandigheden. De verlichting van de fiets zelf wordt ook via het display bediend. Met een druk op de knop gaat zowel het voorlicht als achterlicht aan. Er is altijd een stukje van de accu gereserveerd voor de verlichting. Wel zo fijn als het toch een keer voorkomt dat de accu leeg is.

 

Accu en actieradius

De accu is bij de Orange C7+ HMB onder de bagagedrager geplaatst en daardoor makkelijk uit de fiets te halen. Voor het opladen dient de accu uit de fiets te worden gehaald. In de winter heeft het de voorkeur om de accu binnenshuis of in een verwarmde schuur op te laden. De lithium-ion-accu’s gaan namelijk langer mee indien zij niet worden blootgesteld aan extreme kou, maar ook bij erge hitte is het verstandig om de accu mee naar binnen te nemen. Verder is het verstandig om de accu nooit helemaal leeg te laten lopen, zowel tijdens het fietsen als wanneer de fiets een langere tijd stil staat. Op die manier haalt u het maximale uit uw levensduur van de accu. Gemiddeld gaat een accu zo’n 5 jaar mee. Hoe ver u met de fiets kan fietsen, ook wel de actieradius, is afhankelijk van verschillende factoren. De omgevingsomstandigheden zoals temperatuur, windcondities en ondergrond zijn van invloed, maar ook u als fietser, de gekozen ondersteuning en uiteraard de accu. Met keuze uit drie verschillende accu’s, is er altijd wel één die bij uw fietsbehoeftes past. De onderstaande tabel weergeeft de specificaties van elke accu, waarbij de actieradius in de meest gunstige omstandigheden zijn weergegeven.

 

Bosch Active Line

Zilver

Goud

Platina

Aantal wattuur

300 Wh

400 Wh

500 Wh

Ampères

8,3 Ah

11,1 Ah

13,8 Ah

Oplaadtijd tot vol

Ca. 2,5 uur

Ca. 3,5 uur

Ca. 4,5 uur

Actieradius Eco

111,8 km

151,4 km

191,1 km

Actieradius Tour

64,6 km

87,5 km

110,4 km

Actieradius Sport

60,3 km

68,9 km

87 km

Actieradius Turbo

44,5 km

60,3 km

76 km

Prijs

Incl. bij fietsprijs,

Meerprijs € 150,-,

Meerprijs € 350,-,

Meer informatie

Meer informatie
Fiets type Electrische fiets
Merk Gazelle
Kleur Zwart
Frame type Herenfiets
Motor Middenmotor
Gewicht 23,4
Wielmaat 28 inch
Remsysteem Hydraulische velgremmen
Type remmen Handremmen voor + achter
Aantal versnellingen 7
Type versnellingen Naaf
Soort slot Ringslot met insteekoptie
Garantie op onderdelen 2 jaar
Garantie op frame 10 jaar

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
Om je ervaring te delen dien je ingelogd te zijn.